Litt om Ål

Ål ligger langs Bergensbanen og RV7 midt mellom Oslo og Bergen. Stedet er lett tilgjengelig med både bil, buss og tog. Så det bør være lett for alle lag å komme seg til Ål. 

Milevis med turstier i høyfjellet og sykkelstier fra blått til sort. Du kan kjenne adrenalinet suse eller bare roe helt ned og nyte livet i en elv eller ved et vann. Med vakre fjell og daler ligger Ål som et kulturknutepunkt i Hallingdal, kjent for sitt kulturliv med galleri, folkemusikk, dans, forestillinger og arrangement. Vi byr på storslagen natur og kultur, en passende blanding av litt urbant og bygdeliv. 

I sentrum som ligger i gåavstand til både skoler og baner finner man et rikt utvalg av butikker og noen serveringssteder. Det finnes både hytter og hoteller tilgjengelig rundt i kommunen. Vi har laget en egen oversikt over dette. 

Med Norges største akesenter, vindgaranti for kiting, to skisenter, milevis med skispor og et eldorado for vinteraktiviteter er vi en perfekt destinasjon også på vinteren. Her kan du oppleve fjellet med utsikt til Reineskarvet og Hallingskarvet og bare nyte naturen.

Du kan lese mer om hva du kan gjøre i Ål her.

Elvelangs

Elvelangs er en turvei som ble åpnet i 2020. Den går fra Hallingdal Feriepark til Ål sentrum og idrettsanlegget hvor kampene spilles. Videre fortsetter den videre langs Oppsjø og gjennom skogen hvor den ender opp med Ål Camping. Her kan man gå tilbake eller ta turen som en runde og følge gangvei tilbake til sentrum. 

Langs denne turveien er det laget til både fiskeplasser og badeplass. I tillegg finner man benker og det er satt opp tre gapahuker med bålpanner langs ruten. Et flott tilbud mellom kampene. Ikke minst knyttes nå idrettsanlegget sammen med alle tilbud i Hallingdal Feriepark på en fantastisk måte. 

I ferieparken kan man kjøpe kort til høyt og lavt park og lekeland for kun kr 250,- (gjelder da hele helgen). I tillegg finnes det her restaurant, lekeapparat, sykkelpark og eventyrgolf (mot betaling). Se feriepark.no for mer informasjon. 

Se ellers www.visital.no for mer informasjon.

Overnatting i Ål

Hallingdal Hotell (i sentrum): Tlf 32082011                    

Hallingdal Feriepark (1 km): Tlf 32699200

Liatoppen Fjellhotel (ca. 10 km): Tlf 32085557  

Torpo Gjestegård (ca. 10 km): Tlf 90643006 

Vats Fjellstue (ca. 25 km): Tlf  91905825

Rødungstøl Høyfjellshotell (ca. 30 km): Tlf 32084622

Bergsjøstølen Fjellstue (ca. 30 km): Tlf 32084618

Torpomoen (ca. 5 km): Tlf 32082920

Opheim Pensjonat (ca. 10 km): Tlf 99797526

Liapark (ca. 10 km): Tlf 95076196

Skarslia Apartment (ca. 25 km): Tlf 32084684

Se ellers www.visital.no for mer informasjon.

Spise i Ål

Ål Idrettspark 

Ved banene finnes det egen grillbu med burgere/pølser under cupen. I klubbhuset selger vi kioskvarer, is, brus, kaffe og annen drikke/mat. 

Bergtatt Bistro i Hallingdal Feriepark 

Tilbyr alt fra en kopp kaffe til gode lunsj- og middagsretter. Har også take away. 

Snackbar i Hallingdal Feriepark 

Finnes ved lekelandet i ferieparken og serverer enklere hurtigmat retter. Ypperlig for en kjapp matrett på dagtid. 

Skogens Konge – Ålingen Kjøpesenter 

Ny restaurant som åpnet i 2021. Her kan man få alt fra burger til mer spennende festmåltider. 

Aroma Kafe – ved Kiwi 

Kafe og mat med hovevekt på pizza og kebab. De har også andre lunsj- og middagsretter. Tilbyr også take away. 

TID Kafe og Landhandel 

Kafe og landhandel like ved Ålingen kjøpesenter. Her kan man kjøpe kaffe og diverse å spise. I tillegg kan man kjøpe ulike lokale matprodukter – kanskje finner dere noe spennende å ta med hjem? 

Se ellers www.visital.no for mer informasjon.

 

© Levert av Hallingdølen AS